Nadir Boşnak Lezzeti Klukuşa (İzlivaça)

Köyümüzde neredeyse muhteşem tadını bilmeyenin bulunmadığı bir lezzet "Klukuşa" eşsiz tarifi.Malzemeler :

- 1 kg. patates
- Un
- Su
- 2 çay kaşığı tuz
(Hamurunu kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yapılmaktadır.)

Sosu için :

- Sarımsak
- Tereyağ
- Kırmızıbiber
- Yoğurt (Tercihen)

Hazırlanışı :

Patatesleri küp şeklinde doğruyoruz. Derin bir kap içerisinde, un ve tuz eklediğimiz hamurun üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyerek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar su ve un takviyesi yapıyoruz. Hamur, kulak memesi kıvamına gelince küp küp doğradığımız patatesleri ekliyoruz. Fırın tepsisine yağlı kağıt sererek veya tepsi tabanını yeteri kadar yağlayarak hazırladığımız karışımı tepsiye boşaltıyoruz. Isıtmış olduğumuz fırında üzeri kızarıncaya kadar (çok sertleşmesine izin vermeden) yaklaşık 1 saat pişiriyoruz ...

Sosu :

Tereyağını eritiyoruz eridikten sonra kırmızı biberi ilave ediyoruz. Bu karışıma sarımsakta ekleyip (tercihen) yoğurt ile karıştırıyoruz.  

Servisi:
Pişen klukuşayı küçük parçalar halinde kesiyoruz üzerine sarımsaklı ve kırmızıbiberli yağımızı gezdirip bolca karıştırıyoruz.


Afiyet Olsun

0 yorum: